Contraindicatii

pastile de slabit contraindicatii

Contraindicațiile pastilelor de slăbit sunt un subiect tot mai dezbătut de către specialiști, însă au devenit o temă de discuție și printre persoanele care doresc să piardă kilogramele în plus, fără să își pună în pericol organismul.

Dacă te-ai gândit să slăbești ușor și simplu, ar trebui să iei în calcul toate contraindicațiile și efectele secundare pe care administrarea unor pastile le implica. De asemenea, ar trebui să iei în calcul și modul în care ingredientele din aceste pastile interferează cu tratamentele recomandare pentru diverse tipuri de afecțiuni.

Cum influențează pastilele de slăbit greutatea?

Contraindicațiile acestor suplimente nu au influențat foarte mult cumpărătorii care vor să slăbească ușor cu minim de efort. Așa că piața este plină cu pastile pt slabit, iar consumatorului ii este din ce în ce mai greu să determine care este cel mai bun produs pentru organismul său.

Companiile care distribuie astfel de produse susțin că ingredientele lor te pot ajuta să obții rezultate perfecte prin diverse metode. De asemenea, producătorii și comercianții susțin că aceste suplimente nu au efecte secundare. Deși, cele mai multe dintre ele, au în compoziție diverse substanțe cu efecte secundare recunoscute și periculoase.

Un număr foarte mare de astfel de substanțe sunt contraindicate în diverse afecțiuni.

Ingrediente ale pastilelor de slăbit și contraindicațiile lor:

1. Pastilele cu ghimbir nerecomandate în afecțiuni cardiace și diabet

Capsulele cu ghimbir au beneficii recunoscute pentru diete și pentru stimularea organismului în lupta cu surplusul de kilograme. Dar ar trebui să știi că această plantă nu este recomandată tuturor persoanelor și are potențialul de a influența acțiunea medicamentelor.

Ghimbirul poate subția sângele și este contraindicat în tratamentele pentru dizolvarea cheagurilor pentru că poate genera hemoragii. Este recomandat să discuți cu medicul înainte. Doar un specialist îți poate indica o cantitate corecta și admisă de ghimbir.

Aceasta plantă poate reduce cantitatea de zahăr din sânge. Cei care iau un tratament cu insulina și medicamente pentru a ține glicemia sub control ar trebui să evite să consume ghimbir sub orice formă pentru că riscă o criză de hipoglicemie.

Medicamentele destinate tensiunii arteriale, precum cele care blochează canalele de calciu, interacționează negativ cu ghimbirul și pot cauza scăderea tensiunii și producerea artimiilor.

De asemenea, dacă s-a constatat că ai calculi biliari, trebuie să eviți consumul de ghimbir. Sau să îl limiteze pentru ca apare riscul de a secreta mai multa bila. Ceea ce poate duce la contracții care vor deplasa acești calculi și îi vor bloca în canalele biliare.

Consumul de pastile de slăbit pe bază de ghimbir se poate face doar pe baza recomandărilor din partea specialiștilor, în situațiile menționate anterior.

2. Contraindicațiile pastilelor de slăbit cu ceai verde

Ceaiul verde este sigur pentru cele mai multe persoane atunci când este consumat moderat sau sub forma de creme. Are tot potențialul de a deveni periculos atunci când este consumat în exces sau pentru lungi perioade de timp. Consumat în cantități mici, în stare naturală, ceaiul verde este sigur pentru femeile care alăptează sau pentru femeile însărcinate.

Dacă sunt consumate cantități mai mari, devine periculos și apare riscul crescut de avort spontan din cauza conținutului de cofeină. Cantitățile prea mari de ceai pot genera apariția unor malformații congenitale care sunt asociate cu deficientele de acid folic.

Dacă faci parte dintre persoanele care suferă de anemie nu ar trebui să consumi ceai verde sub nicio formă, deoarece acesta agravează afecțiunea.

Notează și că în conținutul extractului de ceai verde este inclusă și cofeina care îți poate agrava starea de anxietate. Ceaiul verde nu este recomandat în bolile de coagulare a sângelui, deoarece cofeina crește riscul de apariție a hemoragiilor.

Nu consuma ceai verde dacă administrezi un tratament anticoagulant. De asemenea, cofeina din ceai poate genera aritmii.

Pe de altă parte, ceaiul verde nu le este recomandat persoanelor cu diabet, deoarece cofeina afectează controlul optim al glicemiei. Este recomandat să îți monitorizezi atent glicemia dacă suferi de diabet și să reduci consumul de ceai verde conform indicațiilor medicului specialist.

Presupunând că suferi de glaucom ar trebui să eviți consumul de ceai verde sub orice forma deoarece acesta va creste presiunea din ochi. Efectul va apărea la 30 de minute de la administrare și persistă pentru 90 de minute.

In aceeași ideea în care consumul de ceai verde te poate afecta, reține că toate suplimentele care îl conțin ca ingredient principal sunt asociate cu afecțiuni ale ficatului. Ceaiul verde poate duce la agravarea bolilor de ficat. Nu în ultimul rând, dacă suferi de osteoporoză ar trebui să eviți ceaiul verde. Acesta duce la o cantitate mai mare de calciu eliminat prin urină.

Dacă te regăsești în aceasta situație poți să reduci consumul de cofeina la maxim 300 mg zilnic. Efectul se poate compensa cu ajutorul suplimentelor care conțin calciu.

In concluzie, dacă te regăsești în situațiile expuse anterior ar trebui să nu utilizezi pastile de slăbit pe bază de ceai verde.

3. Contraindicațiile capsulelor cu cafeină anhidră

O problema a pastilelor de slăbit este faptul că cele mai multe dintre ele au în compoziție cafeina anhidra, echivalentul a maxim trei cești. Dacă la aceasta cantitate se adaugă și ceașca ta zilnică de cafea sau o băutura energizantă, riști să ai insomnie, anxietate, ritm cardiac accelerat.

La modul general, persoanele supraponderale au inima slăbită și tensiunea ridicată. O cantitate mai mare de șase căni de cafea zilnic generează migrene, tremur muscular, probleme gastrice și cardiace sau amețeli.

De obicei, pastilele pentru slăbit au la baza un amestec de cafeină cu extracte din plante care diminuează apetitul. Acest lucru poate partea bun pentru multe persoane. Dar ține minte că este și un motiv rezonabil pentru care organismul solicita mâncare: nevoia de energie.

Nu în ultimul rând, dacă suferi de afecțiuni cardiace nu ar trebui să consumi cofeina decât la recomandarea medicului specialist. Și asta în cantitățile prescrise de acesta, motiv pentru care, în general, pastilele de slăbit pe baza de cofeina nu îți sunt recomandate.

4.Contraindicațiile pastilelor de slăbit care conțin soc

Socul este o altă plantă foarte populară în diete și a fost inclusă pe lista de ingrediente a mai multor pastile de slăbit. Trebuie să reții că ceaiul de soc are și contraindicații, chiar dacă peste tot poți vedea liste întregi de beneficii.

Socul nu se consumă pentru perioade de timp îndelungate. Este important ca o data la 10 zile să faci o pauza de 7 zile și să reiei consumul. Excesul de soc poate genera deshidratare și arsuri stomacale asa că ai grijă. Dacă te simți rău sau prezinți dureri de cap și stări de vomă, îți recomandăm să mergi la un specialist.

5.Contraindicațiile pastilelor de slăbit care conțin Aloe Vera

Pe piață, există și pastile de slăbit care conțin extract de aloe vera și se bazează pe aceasta în stimularea eliminării kilogramelor în plus. Produsele care au în compoziție aloe pot să genereze diverse reacții la anumite persoane sensibile. Sunt rare cazurile în care apare hipersensibilitatea la anumite produse care conțin această plantă, în urma unei utilizări îndelungate, manifestată sub forma unor dermatite. Acest lucru este cauzat mai mult de calitatea produselor care nu sunt suficient purificate.

Există și persoane sensibile la tot ceea ce conține acid citric sau sorbat de potasiu și alți conservanți care pot dezvolta reacții alergice. Unele tipuri de aloe vera, pot sa producă efecte secundare cu manifestare la nivel tegumentar, din cauza concentrației de gicozide antrachinonice.

6.Contraindicațiile pastilelor de slăbit care conțin Sinefrină

Sinefrina este un alcaloid care se extrage din fructul ce portocal amar. Este de foarte multe ori comparată cu efedrina. Deși nu este la fel de puternică, și spre deosebire de efedrină, nu este interzisă. Este o substanță utilizată destul de des în compoziția pastilelor de slăbit, având un rol important în arderea grăsimilor. Riscurile sinefrinei pentru sănătate sunt mici, atunci când este folosită pentru perioade mai scurte de timp. Pastilele de slăbit se folosesc chiar și luni la rând și astfel apar riscurile, în special cardiovasculare.

Extractul de portocal amar poate genera tensiune arteriala – aici includem pe lângă sinefrină și tiramină sau octopamină, care pot face același lucru. În general, nu este listata cantitatea în suplimentele care le include. Este recomandat să profiți de toate beneficiile aduse de sinefrină fără să abuzezi.

Folosește asemenea suplimente maxim o lună. Apoi ia o pauză de o luna înainte de a le administra din nou. În perioada administrării de sinefrină trebuie să reduci consumul de alcool sau alte stimulente. Aceasta substanță nu este recomandata persoanelor cu afecțiuni cardiace.

7.Contraindicațiile pastilelor de slăbit care conțin Sibutramină

Sibutramina este o substanță activă ce se regăsește și în medicamentele de slăbit și are rolul de a inhiba apetitul. Nu se administrează sibutramină persoanelor care au tulburări în comportamentul alimentar, cum ar fi bulimia,anorexia sau pentru diferite afecțiuni psihiatrice.

Nu ar trebui sa ia sibutramină persoanele sub 18 ani, alcoolicii, persoanele hipertensive sau cele cu afecțiuni cardiace precum valvulopatiile, boala coronariană, insuficiență cardiacă, antecedentele de infarct, aritmiile. Nu se recomanda persoanelor cu AVC, gravidelor și femeilor care alăptează.

Sibutramina este inclusă în tabelul cu produse de dopaj pentru sportivi.

Persoanele care iau sibutramină au mai multe probleme cardiovasculare și, dacă ai un istoric în acest sens, trebuie să ții cont de faptul că riscul de infarct sau de accidente vasculare crește.

Sibutramina generează creșterea tensiunii și frecventa aritmiilor sau a tulburărilor psihoneurologice cum ar fi paresteziile convulsiile, agitația, depresia sau confuzia și poate genera tendințe suicidale.

Având în vedere toate aceste informații este necesar să ții cont ce pastile de slăbit naturale iei pentru ca acestea să nu îți afecteze sănătatea. Poți alege pastilele de slăbit naturiste cu ajutorul medicului de specialitate pe care îl găsești și în farmaciile plafar și, astfel, știi cu siguranță ca le iei pe cele care îți vor face bine.