Reactii Adverse

pastile de slabit reactii adverse

Trăim vremuri în care pentru toate problemele găsim soluții medicamentoase fără să ne interesăm dacă acestea sunt bune sau nu. Industriile de succes sunt reprezentate de producția de pastile de slăbit și pentru potență, acestea dominând piața și având o cerere foarte mare.

Conform statisticilor, o treime din populația României are probleme cu greutatea. Pentru ca ne-am obișnuit să apelăm la soluții care funcționează rapid, nu mai dăm atenție acelor pastile naturiste de slabit rapid pe care le înghițim, atâta vreme cât ne ajută să ne atingem obiectivele. Din nefericire, conștientizăm abia în momentul în care este prea târziu, cât de nocive pot fi unele dintre aceste suplimente.

Ingrediente ale pastilelor de slăbit și efectele lor

Cafeina- are rolul de a scădea apetitul și de a grăbi metabolismul. Pe lângă cafeina, în pastilele de slăbit se adaugă și substanțe cum ar fi guarana, scoarța de salcie sau extract de cacao. Toate aceste substanțe îți pot face rău dacă suferi de hipertensiune, pot genera palpitații, tulburări de ritm cardiac și insomnii.

Ceai verde- este benefic dacă îl vei consuma sub forma de ceai, pentru ca are un număr foarte mare de antioxidanți și reduce riscul de apariție a cancerului. Un beneficiu al ceaiului verde este de a arde grăsimea corporală și de a proteja pielea de acțiunea radicalilor liberi din atmosfera, însă poate avea aceleași efecte secundare ca și cafeina.

Substanțele care opresc asimilarea carbohidraților pot duce la vărsături și diaree.

Cromul- este benefic pentru că ține sub control nivelul de zahăr din sânge și inhibă apetitul, vezi aici mai multe despre picolinatul de crom pentru slăbit. Dacă îl consumi sub forma de supliment pentru o perioada îndelungată poate genera probleme cu stomacul, ficatul și rinichii.

Substanțele care au rolul de a stopa asimilarea lipidelor- cele mai multe dintre ele au la baza hormoni și pot produce diaree și balonare. Ai în vedere ca pastilele pe bază de hormoni nu le sunt recomandate celor care suferă de dereglați hormonale.

Sinefrina- este o substanta extrasa din portocalul amar fiind un produs similar cu efedrina și generează efecte secundare cum ar fi durerile de cap, insomnia, vărsăturile, creșterea tensiunii, leșinul, accidentul vascular cerebral și infarctul.

Fenproporex un stimulent interzis în SUA și convertit de organism în amfetamină, poate genera aritmie. Poate da dependenta și este considerat un produs de doping în sport.

Fenolftaleina este un ingredient care a fost prezent în laxative până în anul 1999 când a fost declarat nesigur. Este înca un ingredient ascuns al unor pastilelor de slăbit.

Pseudoefedrina este o substanță care poate să afecteze sistemul nervos ducând la hipertensiune arterială. Printre efectele secundare se numără creșterea pulsului, atac de cord sau chiar accident vascular cerebral. Este o substanță interzisă în SUA.

Desigur, pastilele de slăbit conțin mult mai multe substanțe, printre care și produși chimici industriali realizați în scopuri experimentale. Din acest motiv este recomandat să te documentezi și să știi exact ce urmează să iei și ce efecte va avea pastila administrată asupra organismului tau.

Cele mai multe dintre pastilele de slăbit funcționează pe baza a două principii: ori inhibă pofta de mâncare prelungind starea de satietate, ori generează un proces intens de deshidratare care duce în final la eliminarea nutrienților esențiali pentru buna funcționare a organismului.

Doua substanțe foarte comune pe care se bazează cele mai multe tratamente pentru slăbit și care generează numeroase reacții adverse sunt Sibutramina și Orlistatul.

Sibutramina inhibă apetitul, afectând neurotransmițătorii din creier, și previne absorbția lor în celulele nervoase.

Orlistatul acționează în intestin și stopează absorbția unei cantități mari de grăsimi ingerate determinând eliminarea lor. În timpul acestui proces, pastilele pentru slăbit opresc asimilarea corectă a vitaminelor liposolubile esențiale in organism cum ar fi vitamina A, K, E și D.

Reacții adverse generale ale pastilelor de slăbit

1. Pastilele de slăbit îți pot afecta inima

În general, multe din substanțele care intra în compoziția pastilelor de slăbit au rol de stimulent și acționează determinând inima să funcționeze mai repede. Riscurile acestui tip de stimulare sunt creșterea tensiunii arteriale care poate duce la un accident vascular cerebral.

Reacțiile adverse ar trebui să te intereseze atunci când iei un supliment cu rol stimulator. Cel mai sigur stimulent la care te gândești este cofeina, dar chiar și așa trebuie să reții că o lingură de cafeină în stare pură este letală. Cele mai multe suplimente sunt nereglementate. Chiar dacă nu ai avut probleme cu un anumit supliment dietetic administrat în trecut, un alt lot poate conține un anumit ingredient în exces și poate genera probleme neexperimentate până acum.

2. Efectele secundare ale pastilelor de slăbit asupra ficatului

Ficatul tau este un organ important pentru că îți ajuta organismul să proceseze substanțele nutritive existente în alimente și elimină substanțele toxice. Are un rol important în menținerea nivelului de zahar în sânge la valori normale, însă toate aceste funcții pot fi puse în pericol prin administrarea pastilelor de slăbit. De exemplu, exista și pastile de slăbit care determina inflamarea ficatului și apariția unor forme de hepatită, odată cu scăderea în greutate.

3. Pastilele de slăbit îți pot afecta pielea

Ingredientul 2,4 – Dinitrofenol a fost interzis de exemplu în SUA și Europa. Dar acest compus încă mai apare în produsele pentru slăbit vândute de cele mai multe ori online, din surse neacreditate. Aceasta substanță poate afecta ritmul cardiac și metabolismul.

Studiile arată că cele mai comune reacții ale unei supradoze de DNP sunt mâncărimile, erupțiile și pielea inflamată. Este posibil ca pielea ta să își schimbe culoarea și să devina mai gălbuie din cauza faptului că ficatul este afectat.

4. Anumite pastile de slăbit îți pot afecta vederea

DNP, substanța chimica menționată mai sus, poate cauza cataractă și alte probleme cu ochii. Cataracta se poate dezvolta rapid în timpul utilizării suplimentelor care au în compoziție DNP. Pot apărea probleme cu adaptarea ochilor la lumina sau la întuneric.

5. Pastilele de slăbit pot cauza vertij

Dacă citești că un produs conține extract de ceai verde, asta nu înseamnă că este 100% natural și că nu are efecte adverse. Ceaiul verde este benefic pentru organism, dar, se pare că extractul industrial de ceai verde se numără, conform statisticilor, printre primele ingrediente din topul celor pe care trebuie să le eviți. Acest extract poate produce amețeli, țiuituri în urechi, afectează absorbția de fier, crește tensiunea și afectează ficatul.

6. Pastilele de slăbit pot cauza deshidratare și temperaturi anormale

Aceste simptome pot apărea în urma administrării de tabletelor pentru slăbit sau pentru stimularea metabolismului. În timp ce sunt eficiente în pierderea kilogramelor în plus, acestea pot genera reacții adverse din cauza modului în care sunt produse.

7. Palpitații cardiace și probleme de respirație

Acestea sunt reacții adverse întâlnite des la pilulele de slăbit care stimulează metabolismul și cresc rata în care organismul tău topește depozitele de grăsime stocate. Aceste simptome apar, în general, pentru că pastilele respective conțin o mare cantitate de cafeină concentrată.

8. Pastilele de slăbit pot genera dependență

Dependența este o problemă reala pentru multi utilizatori, din cauza ingredientelor din pastilele de slăbit. Nu este surprinzător faptul că multe dintre ele conțin cofeină sau amfetamine, ambele fiind foarte eficiente în tratamentele pentru pierdere în greutate.

9. Tratamentele pentru slăbit pot genera balonare

Gazele și balonarea sunt comune ca și simptome generate de pastilele pentru slăbit care funcționează prin suprimarea apetitului. Toate aceste simptome fac parte din mecanismul lor pentru că acționează prin extinderea stomacului după ingerare, pentru a genera starea de satietate pe o perioada îndelungată. În modul acesta nu simți nevoia de a manca des. Iar când mănânci vei consuma mai puține alimente decât trebuie pentru că te simți plin.

Vestea bună este că nici gazul și nici balonarea nu pot fi considerate probleme mari.

10. Neliniște, anxietate și insomnie

Aceste simptome sunt cauzate de medicamentele care inhibă eficient apetitul și ard grăsimile repede. Compoziția unor astfel de pastile de slăbit a determinat anumiți utilizatori să se sinucidă. Deci ar trebui să tratezi cu responsabilitate administrarea suplimentelor și pastilelor de slăbit.

Sunt mai multe pastile de slăbit pe piață care generează aceste simptome. Dacă ai astfel de efecte adverse, îți recomandam să te oprești și să cauți un supliment cu mai puține efecte secundare. Nu uita ca medicamentele pentru scăderea în greutate sunt menite să te ajute sa obții o greutate optimă pentru sănătate, nu să îți înrăutățești starea de sănătate.

11. Dureri abdominale

Unele persoane au crampe și dureri abdominale când administrează suplimente pentru pierderea grăsimilor. Pastilele care au efect supresor al apetitului și care conțin plante pot să nu aibă efecte secundare. În funcție de modul în care sunt produse, pot genera inclusiv dureri abdominale din cauza substanțelor de umplutură folosite sau agenților farmaceutici anonimi utilizați ca ingrediente.

Chiar dacă sunt eficiente în oarecare măsură, majoritatea acestor pastile ar trebui eliminate pentru ca efectele secundare depășesc cu mult beneficiile.

Nu ar trebui să te supui unor astfel de riscuri și să îți pui în pericol organismul, cât timp nu te informezi temeinic cu privire la pastilele de slăbit pe care dorești să le administrezi. În plus, urmând o alimentație sănătoasă și cu puțină mișcare fizică vei fi sănătos și în forma tot timpul. Mișcarea și alimentația îți vor readuce silueta de vis și te vor ajuta să ai o stare de sănătate perfectă. De asemenea, poți utiliza și suplimente naturiste care să te ajute să arzi grăsimile fără riscuri.